De vele mogelijkheden van Matcon Tankdouches

Gepubliceerd op: 12 augustus 2022
Matcon Tank shower tankdouche MB 500

Matcon Tankdouches bevatten een breed scala aan mogelijkheden waardoor er voor vele situaties een gewenste Matcon Tankdouche uitvoering mogelijk is. In dit blogartikel beschrijven we de vele productopties en -uitvoeringen van dit type Nooddouche.

Zelfstandige Nooddouche

De Tankdouche van Matcon is een autonome Nooddouche en Oogdouche. Het reservoir aan de bovenzijde wordt gevuld met water en kan daar verwarmt of gekoeld worden. Daarnaast zijn er vele opties mogelijk en kan u de unit krijgen zoals u deze wenst. De Tankdouches, net zoals al onze andere Nooddouches en Oogdouches, zijn Explosie veilig /ATEX te leveren, maar ook Normaal gezoneerd.

Tank douches kunnen op de vaste waterleiding aangesloten worden, maar dit is niet per se noodzakelijk. Indien het reservoir gevuld is, is de tankdouche operationeel en klaar voor gebruik. Nogmaals een vaste wateraansluiting is niet een vereiste. U dient dan alleen wel het reservoir te vullen.

Reservoir-inhoud

De tankdouches van Matcon omvatten een grote keuze aan inhoudsmogelijkheden. Standaard hebben wij Tankdouches in ons programma met een inhoud van; 350 / 800 / 1000 / 1250 / 1500 / 1600 en 2200 liter. Een evt. andere inhoud is altijd bespreekbaar.

Verwarming/verkoeling

De Tankdouches kunnen uitgevoerd worden met een verwarmingselement waardoor het water aangenaam verwarmt wordt en de unit ook vorst beveiligd is en daardoor geschikt voor buiten opstelling. Ook hebben wij de mogelijkheid om de unit te leveren in warme omgevingen (bijv. tropisch klimaat). Hierbij kunnen wij het water koelen, middels een “chiller” zodat ook hier een aangename temperatuur gewaarborgd is. De Tank douches kunnen dus gekoeld worden voor zeer warme omgevingen en verwarmt voor koude omgevingen. Ook voor zeer koude omgevingen.

Strengste eisen

Al onze Nooddouches (Plensdouches / Veiligheidsdouches) / Oogdouches (gezichtsdouches of gelaatsdouches) voldoen aan de strengste eisen zoals o.a.; CE EN 15154, maar ook de ANSI Z358.1 en de DIN 12899 deel 1 – 3, etc.

Antibacteriegroeisystemen

Ook tegen Bacteriegroei (zowel E-Coli alsmede Legionella) hebben wij diverse systemen in ons programma. Bij Tank douches hebben wij bijv.: automatische spoel systemen, poeders, vloeistoffen en een Regenererend Filter. Hierdoor heeft u een veilig systeem tot uw beschikking.

Grote keuze aan productopties

Een grote keuze aan opties kunt u de Tank douche samenstellen zoals u wenst dat de Nood douche uitgevoerd moet worden. Te denken valt aan bijv.; Opstaprooster, Opvangbak, Verlichting, Handdouche, Thermometer (visuele temperatuur indicatie), Pijl (visuele niveau indicatie), Zijwanden, Afstandsmelders, PVC lamellen of twee klapbare deuren in de ingang, Elektronisch temperatuur en niveau alarm, Lokaal alarm, Etc.

Oogdouche

De Oogdouche met scharnierbare deksel welke tevens de bediening is kan aan de buitenzijde geplaatst worden, maar kan ook in de cabine geplaatst worden. Indien de deksel naar achteren geklapt wordt begint het water direct te stromen en stopt uiteraard als de deksel weer gesloten wordt. Aan de binnenzijde is een spiegel aangebracht.

De leidingen in de Tank douche lopen na gebruik leeg en vormen geen gevaar bij vorst en bacteriegroei. Standaard is er een test hendel aangebracht en zijn de Pictogrammen aanwezig op de Tank douche. Een Arctic versie is ook aanwezig bij de Matcon Tank douches voor zeer koude omgevingen.

Diverse kleuren

De Tank douches zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. U kunt ons een RAL code geven en kunnen de Nooddouche zo uitvoeren. De standaard kleur is groen, maar andere denkbare kleuren zijn; wit, geel, oranje, rood, etc.

Het frame van de Tankdouche is uiteraard zeer solide en is berekend op het mogelijk krachtenspel.

Kortom een Matcon Tankdouche is een compleet compact geheel en zeer doeltreffend. Bekijk onze Tandouchespagina voor het gehele assortiment.

Matcon heeft een laagste prijs garantie! Maar dit wel met behoud van een excellente kwaliteit.

Informeer naar uw mogelijkheden en u zult aangenaam verrast worden.

Matcon is producent van een compleet en uitgebreid programma Nooddouches / Oogdouches / Decontaminatiedouches, maar ook Beschermende Kleding. Alle denkbare modellen hebben wij in ons productie programma. Daarnaast zijn wij flexibel en worden bepaalde wensen van de klant eigenlijk altijd gerealiseerd.

Bekijk alle artikelen Terug naar nieuwsoverzicht