Geen vaste werkplekken of wisselt de locatie waar u een Nooddouche en/of Oogdouche nodig heeft?

Gepubliceerd op: 29 juli 2022
Matcon MB 26 Mobiele Oog- en Gezichtsdouche

MATCON MOBIELE / TRANSPORTABELE NOODDOUCHES & OOGDOUCHES
Matcon heeft Mobiele systemen ontwikkeld welke u eenvoudig mee kunt nemen naar een wisselende plek zodat u adequate voorzieningen bij u heeft om toch veilig te kunnen werken!

Hiermede heeft u ook in een mobiele situatie de mogelijkheid om een Nooddouche / Veiligheidsdouche / Lichaamsdouche of Plensdouche & een Oogdouche / Gezichtsdouche te kunnen gebruiken.

De Europese norm CE EN 15154, maar ook bijv. de Amerikaanse norm ANSI Z358.1 schrijft voor dat ook in een mobiele situatie een adequate oplossing aanwezig dient te zijn en dat men voldoende lang moet kunnen spoelen. Bij mobiele Nooddouches en Oogdouches is bij de CE EN 15154 deel 3 en 4 hiervoor de aangewezen normen. Maar waarom zou een compromis accepteren indien wij u een standaard systeem kunnen leveren met daarbij geldende waarden (15 minuten)!

 

Mobiele / Transportabele Nooddouches en Oogdouches compleet met water voorraad

Standaard inhoud van Matcon Mobiele / Transportabele Nooddouches en Oogdouches:

• Kleine systemen: 0,5 liter en 1 liter
• Middelgrote systemen: 6 liter / 9 liter en 19 liter
• Sub grote systemen: 70 / 150 en 200 liter
• Grote systemen: 1500 liter of groter
• Een andere inhoud is altijd bespreekbaar!

 

Kleinere systemen (0,5 en 1 liter)

De 0,5 en de 1 liter uitvoering werken met een N2O (Distikstofmonoxide) of CO2 (Koolstofdioxide) patronen.

Deze systemen zijn eenvoudig mee te nemen, maar wij kunnen hiervoor ook draagtassen leveren.

 

Middelgrote systemen

De 6 / 9 / 19 liter uitvoering kunnen middels een compressor op luchtdruk gebracht worden, maar kunnen evt. ook met een ander soortig drijfgas gevuld worden om het systeem op druk te brengen.

6 en 9 liter zijn met de hand goed mee te nemen.

9 en 19 liter hebben wij evt. en kar in ons programma om deze eenvoudig mee te nemen. Vorstvrije kasten zijn hier ook bij mogelijk, zodat deze systemen ook buiten te plaatsen zijn.

 

MB 28 OD Mobiele Nood- en Oogdouche Vorstbeveiligd (RVS)

MB 28 mobiele douche

Sub grote systemen

 

De 70 / 150 en 200 liter uitvoering kunnen middels een compressor op luchtdruk gebracht worden, maar kunnen evt. ook met een ander soortig drijfgas gevuld worden om het systeem op druk te brengen.

70 / 150 en 200 liter hebben standaard twee solide wielen om dit systeem handmatig mee te kunnen nemen. Evt. bestaat ook de mogelijkheid om deze uitvoering met een trekhaak uit te rusten zodat deze achter een auto voort bewogen kan worden.

Deze systemen zijn ook vorstvrij te leveren en ook evt. met verwarmingselement dat u verwarmt water krijgt.

 

Grote systemen

De 1500 liter of groter wordt met een pomp (elektrisch of met luchtdruk) op druk gebracht.

Deze systemen staan op een aanhanger en kunnen achter een auto vervoerd worden en makkelijk op de locatie geplaatst worden. Zonder moeilijke manoeuvres te hoeven te verrichten.

Deze systemen hebben een verwarmingselement, dus u krijgt aangenaam warm water. Ook zijn deze systemen te leveren als vorst vrije uitvoering zodat deze buiten geplaatst kunnen worden.

Al deze systemen hebben wij ook in Explosie veilige / ATEX uitvoeringen.

Ook tegen Bacteriegroei (zowel E-Coli alsmede Legionella) hebben wij diverse systemen in ons programma.

 

Mobiele / Transportabele Nooddouches en Oogdouches zonder water voorraad

Bij de hierboven omschreven systemen is bij allemaal een water voorraad aanwezig. Maar wij hebben ook normale mobiele Combinatie Nooddouches en Oogdouches model MB 22, welke makkelijk mee te nemen zijn en aan te sluiten op een vaste waterleiding of als satelliet toe te passen bij een MB 23 of 24 mobiel station met de inhoud van 1500 liter of groter. De MB 22 heeft een solide basis frame zodat de Nooddouche stevig blijft staan zonder dat deze gefixeerd hoeft te worden aan de ondergrond.

 

Huur

 

MB 23 met stickers

MB 23 mobiele douche

Al deze systemen en meer hebben wij in ons verhuur programma. Indien u dus tijdelijk een Nooddouche en/ of Oogdouche nodig heeft is het niet noodzakelijk om deze aan te schaffen, maar kunt u deze ook huren en deze retourneren wanneer u klaar bent. Een investering is dus niet nodig en dit bespaart u geld!

Al onze Nooddouches (Plensdouches / Veiligheidsdouches) / Oogdouches (gezichtsdouches of gelaatsdouches) voldoen aan de strengste eisen zoals o.a.; CE EN 15154, maar ook de ANSI Z358.1 en de DIN 12899 deel 1 – 3, etc.

Een grote keuze aan opties kunt u de Mobiele / Transportabele Nooddouche en/of Oogdouche samenstellen zoals u wenst dat de Nooddouche / Veiligheidsdouche / Plensdouche en Oogdouche / Gezichtsdouche uitgevoerd moet worden. Te denken valt aan bijv.; Voetpedaal, Verlichting, Cabine, Afstandsmelders, Etc.

De grotere systemen hebben standaard een MB 50 Oogdouche met scharnierbare deksel welke tevens de bediening is standaard. Indien de deksel naar voren geklapt wordt begint het water direct te stromen en stopt uiteraard als de deksel weer gesloten wordt. Maar ook oogdouche / gezichtsdouches met een open RVS of kunststof opvangbak en stofdoppen op de perlators hebben wij in ons programma en bijv. handdouches / oogdouches. Ook hebben wij de mogelijkheid om de perlators uit te rusten met zwart rubber oogkappen met een scharnierbare deksel incl. pictogram.

Kortom een Matcon Mobiele / Transportabele Nooddouche en oogdouche is een compleet compact geheel en zeer doeltreffend. Bekijk op onze website onze diverse modellen mobiele douches.

Matcon heeft een laagste prijs garantie! Maar dit wel met behoud van een excellente kwaliteit.

Informeer naar uw mogelijkheden en u zult aangenaam verrast worden.

Matcon is producent van een compleet en uitgebreid programma Nooddouches / Oogdouches / Decontaminatiedouches, maar ook Beschermende Kleding. Alle denkbare modellen hebben wij in ons productie programma. Daarnaast zijn wij flexibel en worden bepaalde wensen van de klant eigenlijk altijd gerealiseerd.

Bekijk alle artikelen Terug naar nieuwsoverzicht