Waarom uw ogen spoelen met te koud water?

Gepubliceerd op: 5 augustus 2022
THERMEA ID continu warm water oogdouche (binnenopstelling) MB50

MATCON CONTINU WARM WATER OOGDOUCHES
Matcon heeft doorstromers ontwikkeld voor oogdouches / gezichtsdouches om op een veilige manier aangenaam warm water te realiseren voor de oogdouche. Hierdoor bent u te allen tijde in staat om voldoende lang (minimaal 15 minuten) uw ogen te spoelen om de kans op blijvend letsel zo minimaal te houden.

Hiermede wordt antwoord gegeven op de vraag. Houdt u het vol om voldoende lang uw ogen te spoelen?

Minimaal 15 minuten spoelen

De Europese norm CE EN 15154, maar ook bijv. de Amerikaanse norm ANSI Z358.1 schrijft voor dat men minimaal 15 minuten de ogen en/of het gelaat moet spoelen indien u in aanraking bent geweest met een schadelijk agressieve stof. In de winter kan de temperatuur van het leiding water 5°C zijn en deze temperatuur is te koud om voldoende lang uw ogen of uw gezicht te kunnen spoelen, maar ook in de zomer kan het leiding water een temperatuur hebben welke te koel is om deze 15 minuten vol te houden.

Doorstromer

De doorstromer kan dan een goede oplossing zijn om dit wel te kunnen realiseren. Wij streven met de doorstromer een temperatuur van 25°C na. Het grote voordeel van een doorstromer t.o.v. een boiler (welke wij ook in ons leveringsprogramma hebben) is dat indien de oogdouche niet gebruikt wordt er ook geen water op temperatuur gehouden wordt. Dit laatste houdt niet alleen in dat u bespaart op energiekosten, maar misschien nog wel belangrijker niet in een risico gebied zit met betrekking tot bacteriegroei (zoals bijv. Legionella en E-Coli). Indien u de oogdouche activeert heeft u direct warm water tot uw beschikking!

Doorstromers met diverse vermogens

Doorstromers hebben wij met diverse vermogens, zoals standaard o.a. met; 18 kW / 11 kW en 10,5 kW. Wij kunnen de doorstromer leveren met een KEMA keur en CE keur op het geheel incl. oogdouche. Daarnaast hebben wij een doorstromer met “Processor” techniek welke een razendsnelle werking garandeert met zeer betrouwbare beveiligingen.

Verschillende opstellingen

Continu Warm Water oogdouches kunnen wij leveren voor binnen opstelling, maar ook vorst beveiligd en daarmede geschikt voor buiten opstelling. Al onze Nooddouches (Plensdouches / Veiligheidsdouches) / Oogdouches (gezichtsdouches of gelaatsdouches) voldoen aan de strengste eisen zoals o.a.; CE EN 15154, maar ook de ANSI Z358.1 en de DIN 12899 deel 1 – 3, etc.

Anti-bacteriegroei

Ook tegen Bacteriegroei (zowel E-Coli alsmede Legionella) hebben wij diverse systemen in ons programma.

Grote keuze aan opties

Een grote keuze aan opties kunt u de Continu Warm Water Oogdouche samenstellen zoals u wenst dat de Oogdouche uitgevoerd moet worden. Te denken valt aan bijv.; Voetpedaal, Verlichting, Cabine, automatische spoel eenheid, Afstandsmelders, Etc.

De Oogdouche

De Oogdouche met scharnierbare deksel welke tevens de bediening is standaard. Indien de deksel naar voren geklapt wordt begint het water direct te stromen en stopt uiteraard als de deksel weer gesloten wordt. Maar ook oogdouche / gezichtsdouches met een open RVS of kunststof opvangbak en stofdoppen op de perlators hebben wij in ons programma en bijv. handdouches / oogdouches. Ook hebben wij de mogelijkheid om de perlators uit te rusten met zwart rubber oogkappen met een scharnierbare deksel incl. pictogram.

Kortom een Matcon Continu Warm Water oogdouche is een compleet compact geheel en zeer doeltreffend. Bekijk onze Warm Water pagina voor het gehele assortiment.

Matcon heeft een laagste prijs garantie! Maar dit wel met behoud van een excellente kwaliteit.

Informeer naar uw mogelijkheden en u zult aangenaam verrast worden.

Matcon is producent van een compleet en uitgebreid programma Nooddouches / Oogdouches / Decontaminatiedouches, maar ook Beschermende Kleding. Alle denkbare modellen hebben wij in ons productie programma. Daarnaast zijn wij flexibel en worden bepaalde wensen van de klant eigenlijk altijd gerealiseerd.

Bekijk alle artikelen Terug naar nieuwsoverzicht