Over Matcon

Matcon is op 1 januari 1978 ontstaan door overname van een ander bedrijf dat ruim dertig jaar ervaring had op het gebied van Niet Destructief Onderzoek ( NDO ) en Veiligheidstechnologie. Dit laatste betekent ruim zestig (60) jaar ervaring met als streven een tevreden klant!

De productie van Veiligheids(Nood)douches & Oog/Gezichtsdouches is sindsdien verder ontwikkeld en wij kunnen met recht spreken dat het gehele nooddouche programma bij ons verkrijgbaar is.

De vraag naar veiligheid gaat verder en ook Beschermende kleding (Gasdichte pakken, Chemicaliën pakken, Overdruk pakken/kappen, Chemisch bestendige werkkleding; jas broek, overall, schort, etc.) hebben wij in ons programma. De oorsprong is nooit uit het oog verloren en het programma voor Niet Destructief Onderzoek is nog nooit zo compleet geweest. Te denken valt aan b.v. Penetrant c.q. Magnetische inspectie systemen, maar ook Wervelstroom-Ultrasoon en Röntgen Technologie is aanwezig in ons programma.

Voorts leveren wij Hardheidsmeters, Endoscopen, Fibrescopen, Video probes en een wijd scala aan optische instrumenten.

De genoemde productgroepen dient u in een zo’n ruim mogelijk perspectief te zien en is onderhevig aan een continue progressie op het gebied van behoefte en technische vooruitgang. Het zal duidelijk zijn dat “Ontwikkeling” hoog in ons vaandel staat.

Matcon produceert onder een systeem overeenkomstig NEN-EN-ISO 9001